DRŽAVA WASHINGTON

Otac ubio petoro malodobne djece i sebe

05.04.2009 u 12:14

Bionic
Reading

Jedan 35-godišnjak navodno je ustrijelio i ubio petoro svoje malodobne djece prije nego je počinio samoubojstvo u naselju mobilnih kuća kod mjesta Graham, u američkoj saveznoj državi Washington, objavila je u subotu lokalna policija.

Djeca u dobi od sedam do 16 godina pronađene su mrtva u mobilnoj kući u poslijepodnevnim satima, a otac nešto ranije u obližnjem mjestu Auburn u automobilu gdje je izvršio samoubojstvo, priopćio je glasnogovornik ureda šerifa okruga Pierce Ed Troyer, prenosi dnevni list The Seattle Times na web stranici.

Troyer je kazao kako istražitelji vjeruju da je djecu ubio njihov otac, a ubojstva opisuju kao slučaj kućnog nasilja. Četvoro djece pronađeno je u spavaćim sobama, a peto u kupaonici u bloku 20400, na adresi 135 Avenue Court East. Od petoro ubijene djece, četiri su djevojčice i jedan sedmogodišnji dječak.

'Nema ničega što bi nas razuvjerilo da to nisu nastrijelne rane i da to nije bio otac', rekao je Troyer.

Identitet djece i oca nije otkriven. Vlasti su navele da je pronađena majka, koja se u trenutku ubojstva nije nalazila u kući, i da je ona u subotu navečer bila s policijskim kapelanom, navodi The Seattle Times. Njezino ime također nije objavljeno.

Susjedi iz naselja izjavili su za list da se tragično stradala obitelj inače držala dosta "po strani", te da je otac bio strog s djecom, ali ih razdire pitanje 'zašto djecu, zašto je ubio djecu?'.

Incident je četvrto masovno ubojstvo u zapadnom dijelu države Washington u posljednje tri godine te peto masovno ubojstvo u SAD-u sa samoubojstvom u posljednjih mjesec dana, uz ukupno više od 45 žrtava.

Gospodarska kriza, koja mnoge Amerikance izlaže opasnosti gubitka radnih mjesta, ušteđevina, kuća, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, i pojačava pritisak na većinu građana, povezuje se s učestalošću masovnih ubojstava sa samoubojstvom u posljednje vrijeme.

Dan uoči tragičnog obiteljskog pokolja u Grahamu, u Binghamptonu u državi New York useljenik iz Vijetnama koji je nedavno ostao bez posla upao je u urede organizacije koja pomaže u asimilaciji imigranata i ubio 13 ljudi i sebe, a četvoro teško ranio.