U APATINU

Otac ozlijedio nastavnicu jer mu kći nije najbolja učenica generacije

13.06.2011 u 19:22

Bionic
Reading

Nezadovoljan što njegova kći nije proglašena učenicom generacije, otac je u hodniku Osnovne škole 'Žarko Zrenjanin' u Apatinu brutalno napao nastavnicu matematike. Nasilnik ju je pred očima svoje supruge povukao za kosu te potom bacio na beton. Ozlijeđenu nastavnicu, koja je ostala ležati, pronašli su kolege koji su je prenijeli u zbornicu

'Njihovom djetetu nisam nikada predavala matematiku. Bila samo sam član Komisije za bodovanje uspjeha učenika. Vidjela sam ih tog dana kod profesorice Ljilje Kostić, koja je bila razrednica njihovoj kćeri. Nakon toga sam ih susrela u hodniku, gdje me otac učenice dva puta povukao za kosu, savio i bacio na beton. Kolege su me unijeli u zbornicu te pozvali Hitnu pomoć i policiju', rekla je za Blic ozlijeđena nastavnica Mira Košutić

Iako je nastavnica završila s longetom na desnoj nozi i vidljivim ožiljkom na vratu, otac djevojčice je, kako piše Blic, demantirao da ju je napao.

'Istina će se saznati na sudu. Nisam nasrnuo na nastavnicu koju sam toga dana prvi puta vidio u školi. Uostalom, zašto nema snimke na školskim kamerama? Ne znam zašto je incident insceniran. U školu sam toga dana došao po kćerkine knjige i zahvalnice. Nastavnicu Košutić sam htio nešto pitati, no ona je rekla da žuri', tvrdi Tomo Šlegl, otac učenice.

U Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin postavljeno je 16 kamera na 12.000 kvadratnih metara, te su pojedini dijelovi škole nepokriveni.

'Snimke su pregledane i nijedna kamera nije registrirala napad na nastavnicu Košutić', rekla je direktorica škole Nada Zdravković, koja je ipak uvjerena da je otac učenice napao nastavnicu te je najavila da će škola protiv njega podnijeti tužbu. Zdravkovićeva, naime, tvrdi da su spomenuti roditelji svakodnevno dolazili u školu nakon što su saznali da njihova kći nije učenica generacije tražeći dodatna objašnjenja. Kako piše Blic, u konkurenciji za najboljeg učenika bile su tri djevojčice. Bodovanjem uspjeha, diploma s takmičenja i drugih kriterija za učenika generacije proglašena je Jasmina Gajčin koja je imala 120 bodova, a ostale dvije učenice imale su po 75 bodova.

'U ponedjeljak sam primila Šleglove te sam ih uputila na prosvjetnog inspektora Branislava Čukića. On je pregledao rad Komisije, u kojoj su bili tajnik škole, pedagog i tri nastavnika među kojima i napadnuta Mira Košutić te je utvrdio točnost bodovanja', rekla je direktorica Zdravković. Prema neslužbenim informacijama, policija je protiv oca učenice već podnijela prekršajnu prijavu.