JENS BREIVIK

Otac osumnjičenika za masakr doživio šok

24.07.2011 u 20:44

Bionic
Reading

Jens Breivik, otac osumnjičenika za napade u Oslu, rekao je u nedjelju da je doživio šok kada je ugledao fotografiju svog sina u novinama na internetu

‘Čitao sam vijesti na internetu i odjednom ugledao njegovo ime i fotografiju. Bio je to šok od kojeg se još ne mogu oporaviti’, rekao je taj umirovljenik koji živi u Francuskoj, za norveški list Verdens Gang.

‘Još sam u šoku, to je doista strašno čuti’, dodao je otac osumnjičenog ubojice koji tvrdi da nije znao čime se njegov sin bavio.

Otac koji se od majke Andersa Behringa Breivika rastao nedugo nakon njegova rođenja, rekao je da je svaku vezu sa sinom izgubio 1995., kada je ovaj imao 15 ili 16 godina.

‘Nikada nismo živjeli skupa, ali smo imali nekoliko kontakata dok je bio mlađi’, rekao je osumnjičenikov otac. ‘Bio je normalno dijete, ali zatvoren. Tada ga politika nije zanimala’.

Anders Behring Breivik u poruci na 1500 stranica koju je objavio na internetu uoči napada otkriva da su mu biološki roditelji bili simpatizeri laburističke stranke koja je bila meta napada u Oslu.