TRAGEDIJA KOD MALOG LOŠINJA

Otac našao tijelo sina koji je stradao u podvodnom ribolovu

23.05.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Leo Rizvić, 26-godišnji ribolovac za kojim je bila pokrenuta potraga nakon što se u utorak ujutro barkom uputio iz Lošinja prema Iloviku, nažalost, pronađen je mrtav

Leo Rizvić bio je zaljubljenik u more, godinama se bavio podvodnim ribolovom, a prošle je godine imenovan tajnikom Sportsko-ribolovnog društva Udica u Malom Lošinju. Leovo je tijelo pronašao njegov otac jučer oko 15 sati kod otočića Kozjak.

Podsjetimo, Leo je 21. svibnja oko deset sati brodicom dužine 6,5 metara krenuo u podvodni ribolov, no kada se navečer nije vratio, oko 22 sata alarmirane su interventne službe koje su odmah krenule u potragu. Kod punte Radovan iste su večeri pronađene brodica i bova kojom je bilo označeno mjesto ronjenja, s tri komada ribe, te dvije podvodne puške na dubini od 20 metara, no roniocu nije bilo traga. Potraga je u noći privremeno prekinuta zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i ograničene vidljivosti, a nastavljena odmah po svanuću jučer ujutro.

U suradnji s Centrom za traganje i spašavanje na moru, u akciji traganja bila su uključena plovila Lučke kapetanije Ispostave Mali Lošinj i Postaje pomorske policije Rijeka, kao i nekoliko privatnih plovila te ronioci Specijalne jedinice MUP-a RH, a stradalog ronioca je, prema podacima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, pronašao njegov otac.