OBITELJSKA LJUBAV U ZADRU

Otac i maloljetni sin - ludi za oružjem bez dozvole

22.10.2010 u 10:51

Bionic
Reading

Zadarska policija prijavila je 42-godišnjaka zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, a protiv njegovog maloljetnog sina, koji je na facebook postavio fotografije s oružjem, proslijedila je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, jučer je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga doma i drugih prostorija u vlasništvu 42-godišnjaka.

Prije početka pretrage dragovoljno je izručio pištolj berettu s pripadajućim spremnikom, 146 komada streljiva, jednu ručnu bombu, pripadajući upaljač, tri trotilskog metka, priopćila je danas zadarska Policijska uprava.

Pregledom internet portala facebook utvrđeno je da je njegov maloljetni sin (17) postavio dvije fotografije, s pištoljem koji je oduzet i sa zračnom puškom, za koju je utvrđeno da je u vlasništvu 21-godišnjaka.

Oružje, streljivo i eksplozivne tvari su oduzete, a protiv 42-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je za 17-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu za mladež proslijeđeno opće posebno izvješće te obavijest Centru za socijalnu skrb. Protiv 21-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog iz Zakona o oružju.