NESREĆA KOD RIJEKE

Otac djevojčice teško ozlijeđen prilikom pada Cessne

16.06.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Na letjelištu Grobnik danas se oko 10.30 prilikom slijetanja srušio zrakoplov Cessna 172 i zapalio. U njemu su bile četiri osobe, među kojima i devetogodišnja djevojčica čiji je otac zadobio teške tjelesne ozljede

Djevojčica iz Rijeke srećom je samo lakše ozlijeđena te je nakon liječničke obrade u kirurškoj ambulanti Dječje bolnice Kantrida otpuštena na kućnu njegu, dok je njezin otac zadobio teške tjelesne ozljede pa je u sušačkoj bolnici podvrgnut operativnom zahvatu.

Pilot i treći muškarac također su nakon nesreće prevezeni na Hitni medicinski trakt sušačke bolnice, no oni su, prema riječima dežurne liječnice Vanese Gudac, lakše ozlijeđeni.

Iako je u tijeku tehnička istraga ove zrakoplovne nesreće koju provode istražitelji iz Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, iz te je agencije zasad priopćeno da je Cessni prilikom slijetanja otpala nosna noga te je udarila na nos i zapalila se.

Putnici su se, srećom, na vrijeme uspjeli izvući iz buktinje i spasiti. Na mjesto nesreće odmah su stigle sve interventne ekipe, a vatrogasci su vatru ugasili za pola sata i ostali uz ostatke aviona radi sigurnosti. Ubrzo su stigli i istražitelji iz Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, koja je o događaju odmah obaviještena od strane Ministarstva unutarnjih poslova i Centra 112.

Cessna 172, registarskih oznaka 9A-DAO, u vlasništvu je Aerokluba Krila Kvarnera, a 46-godišnji pilot Vladimir Uzelac, koji je njime upravljao, član je tog kluba i bavi se letenjem 18 godina.

'Avion je jučer servisiran i napunjen sa 140 litara goriva. U spremnik inače stane 200 litara, no u ovom slučaju avion bi se zapalio i da je u njemu bilo 20 litara jer je došlo do iskrenja prilikom grebanja aviona po pisti', objašnjava upravitelj kluba Zoran Premuš i dodaje da se istragom treba utvrditi zašto je Cessni otpala nosna noga.