STRAVA U ŽUPANJI

Otac bludničio nad maloljetnim sinovima i kćeri

14.10.2009 u 11:59

Bionic
Reading

Policajci PU vukovarsko-srijemske u utorak su okončali kriminalističku obradu nad 48-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio niz kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa na štetu pet maloljetnih osoba

Na slučaju su radili policijski službenici PP Županja, a policijski glasnogovornik Krunoslav Žgela šturo je priopćio da se neimenovanog muškarca sumnjiči za pet kaznenih djela zadovoljenja pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, deset kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe te jedno kazneno djelo bludnih radnji.

Policija je utvrdila da je 48-godišnjak počinio i tri kaznena djela nasilničkog ponašanja u obitelji protiv tri punoljetne osobe. U koordinaciji s istražnim sucem Županijskog suda u Vukovaru i vukovarskom Županijskim državnim odvjetništvom (ŽDO) u srijedu iza podneva očekuje se privođenje osumnjičenog na saslušanje.

Slučaj je prijavljen i Centru za socijalnu skrb u Županji zbog poduzimanja mjera za zaštitu dobrobiti maloljetne djece. Zbog osjetljivosti slučaja policija nije htjela otkriti nijedan drugi detalj stravičnog zlostavljanja, no neslužbena saznanja govore da je riječ o 48-godišnjaku iz sela u okolici Županje koji je kaznena djela protiv spolnog ćudoređa činio na štetu svoja četiri sina i jedne kćeri.

Djecu je, prema saznanjima, i zapuštao te psihički i fizički maltretirao. Navodno je policiji od ranije poznat po nasilju u obitelji, a žrtve njegova nasilništva bile su njegova majka, supruga i punoljetni sin, piše Jutarnji.hr.