KVALIFIKACIJA - TEŠKO UBOJSTVO

Osumnjičenom za ubojstva u Splitu prijeti maksimalna kazna od 50 godina zatvora

12.01.2020 u 09:16

Bionic
Reading

Tportalu je u subotu kasno navečer iz policijskih izvora neslužbeno potvrđeno da je osoba koja je privedena pod sumnjom da je počinila ubojstva Filip Zavadlav. On je nakon uhićenja odveden u KBC Split radi psihijatrijskog pregleda, a u nedjelju ujutro odveden je u Županijsko državno odvjetništvo radi daljnjeg postupanja.

Filip Zavadlav predao se sinoć par sati nakon što je ubio tri osobe, čiji identiteti su potvrđeni iz splitske policije - u pitanju su Marin Boban, Marino Paić i Jurica Torlak. Na prvoj lokaciji, u Radmilovićevoj ulici, na motociklu Suzuki Burgman ubijen je Marino Paić, dok su na trgu Šperun na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Boban je umro na mjestu, a Torlak je prevezen u KBC Split gdje je preminuo nešto kasnije. Torlak i Paić otprije su poznati policiji.

Kako donosi Dalmatinski portal, danas će se na nekoliko lokacija u centru grada nastaviti s očevidom, a pretražit će se i više stambenih prostorija u potrazi za oružjem koje je korišteno u masakru.

  • +12
U centru Splita upucana tri muškarca Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Zavadlava će, prema zasad neslužbenim informacijama, prijaviti za kazneno djelo teškog ubojstva, što znači da mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora i do 50 godina. Prijava će biti tako kvalificirana jer su ljudi pobijeni na okrutan način. Paić je u Radmilovićevoj ulici ustrijeljen s leđa. Istraživala se informacija da je on kolateralna žrtva jer mu je ubojica zamijenio identitet zbog motocikla, no to nije potvrđeno jer osumnjičeni i dalje ne govori.

Kazna od 50 godina zatvora može se izreći kao jedinstvena kazna za više teških kaznenih djela koja se pojedinačno kažnjavaju do 40 godina zatvora. U Hrvatskoj takva, zakonski maksimalna kazna, još nije izrečena.