ČEKA SE ODLUKA O OPTUŽNICI

Osumnjičenik za napade na Miljuša i Galinca pušten iz pritvora

24.06.2011 u 21:34

Bionic
Reading

Dakića i Vuletića tereti se da su u rujnu 2008. usred dana pretukli poduzetnika Galnica kod Ministarstva gospodarstva, a Dakić je osumnjičen i da je s nepoznatim napadačem u lipnju te godine pretukao novinara Miljuša ispred njegova stana u zagrebačkom naselju Kajzerici

Darko Dakić, osumnjičenik za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca, prekjučer je pušten iz pritvora zbog toga što je istekao rok od šest mjeseci u kojemu može biti pritvoren do podizanja optužnice, potvrdili su danas Hini zagrebački Županijski sud i odvjetnički ured Umićević-Planinić.

Osim protiv Dakića (33), istraga se u tom slučaju vodila i protiv Đorđa Vuletića (49), kojega se tereti za pokušaj ubojstva Galinca, a on je prije pušten iz pritvora i brani se sa slobode.

Istraga protiv njih završena je u ponedjeljak, a Državno odvjetništvo nakon toga tražilo je dopunu istrage novim vještačenjem, ali su taj prijedlog odbili sudac istrage Zdenko Posavec i izvanraspravno vijeće. Posavec je rekao da će spis danas ponovno biti vraćen Državnom odvjetništvu, koje treba odlučiti hoće li podignuti optužnicu ili odustati od kaznenog progona.

U sklopu istrage na sudu je ispitano 20-ak svjedoka, među kojima i žrtve brutalnog premlaćivanja.

Dakića i Vuletića tereti se da su u rujnu 2008. usred dana pretukli poduzetnika Galinca kod Ministarstva gospodarstva, a Dakić je osumnjičen i da je s nepoznatim napadačem u lipnju te godine pretukao novinara Miljuša ispred njegova stana u zagrebačkom naselju Kajzerici.

Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva', a nalogodavac i dalje nije poznat.

Dakić je bio pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i teških okolnosti u kojima je počinjeno nedjelo, a prije i zbog utjecaja na svjedoke. Vuletić je iz pritvora, u kojem je bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, pušten prije nešto više od mjesec dana.

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo potkraj 90-ih Vuletić i Dakić niječu krivnju od samog uhićenja potkraj prošle godine u policijskoj akciji 'Šok 3'.