MOLBA MESIĆU

Osuđeni ubojica Siniša Rimac želi biti otac

10.01.2010 u 10:21

Bionic
Reading

Večernji list je u posjedu molbe zbog koje je predsjednik Mesić smanjio kaznu Siniši Rimcu

Siniša Rimac, osoba zbog čijeg je pomilovanja predsjednik Srbije Boris Tadić žestoko napao predsjednika Stjepana Mesića, danas 36-godišnjak, 2005. je osuđen na 8 godina zatvora zbog ubojstva NN osobe srpske nacionalnosti.

Prije te presude, u procesu Rimcu i ostalim merčepovcima zbog ubojstva obitelji Zec, zbog nezakonitosti u prikupljanju dokaza svi su bili proglašeni nevinima. Hrvatska je, međutim, ipak priznala zločin jer je preživjeloj djeci, Dušanu i Gordani Zec, dodijelila 200.000 eura odštete. Pričalo se da je Rimac pucao u oca i ubio ga, no da se suprotstavljao ubojstvu majke i kćeri. No 2005. Rimac ipak biva osuđen na 8 godina, i to zbog ubojstva jednog Srbina u Pakračkoj Poljani 1991.

Večernji list
je u posjedu molbe zbog koje je predsjednik Mesić smanjio kaznu Siniši Rimcu, u kojoj ističe da je 1991, u vrijeme zločina zbog kojega je osuđen, imao 18 godina i tešku traumu.

Rimac nadalje navodi da njegova trudna supruga s dvoje djece živi u zajedničkom domaćinstvu u Zagrebu, majka mu je na liječenju, a otac je umro. Obitelj živi od Rimčeve vojne mirovine.

'Molbu sam pisao sam, iz razloga da pokažem sebe, svoj život i događaje od neposrednog utjecaja koji su formirali mene kao osobu o kojoj ćete odlučivati... stoga je uvažite i vratite me u život, obvezama rada, brige za obitelj i odgoj djece', stoji na kraju Rimčeve molbe predsjedniku RH.