TRI MJESECA ZATVORA UVJETNO

Osuđena napadačica na Šteficu Galić

13.11.2013 u 09:20

Bionic
Reading

Vera Dedić, napadačica na Šteficu Galić, suprugu Neđe Galića, odlukom Općinskog suda u Ljubuškom proglašena je krivom i osuđena na tri mjeseca zatvora uvjetno

Pedesetšestogodišnja općinska službenica iz Ljubuškog fizički je napala Šteficu Galić u srpnju prošle godine, u dvorištu franjevačkog samostana i crkve na Humcu u Ljubuškom, nakon što su u tom hercegovačkom gradiću uzavrele strasti poslije prikazivanja dokumentarnog filma 'Neđo od Ljubuškog'.

Sutkinja Katica Artuković proglasila je Veru Dedić krivom jer je vrijeđanjem, zlostavljanjem i nasiljem prema drugom, drskim i bezobraznim ponašanjem ugrozila građanski mir te lakše ozlijedila Šteficu Galić, što je okarakterizirano kao nasilničko ponašanje.

'Poslije agonije koju sam prošla sa svojom obitelji u posljednjih godinu i pol, batina, prijetnji, mržnje, laži, opstrukcija, prijezira koje sam doživjela u Ljubuškom, koliko god simbolična kazna bila, za mene je ipak satisfakcija da su moju napadačicu proglasili krivom. Vjerujem u pravdu. Sada s obitelji odlazim iz Ljubuškog, prodajemo kuću, čekali smo samo ishod ovog svega', kazala nam je Štefica Galić, napadnuta Ljubušanka, inače glavna urednica portala Tačno.net.

Vera Dedić u roku od jedne godine ne smije napraviti novo kazneno djelo, jer će u protivnom po odluci Ljubuškog suda u zatvor na tri mjeseca, a osim kazne, sutkinja Artuković joj je odredila da mora platiti Štefici Galić 600 KM na ime naknade štete za uništene naočale.