BITKA ZA SDP

Ostojić udario po Bernardiću: Izbjegava me i trguje s prebjezima

25.11.2016 u 11:32

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić pozvao je sve članove i članice da izađu sutra na drugi krug izbora za predsjednika SDP-a i da daju glas 'onom kandidatu koji će biti spreman boriti se protiv HDZ-a, Mosta i konzervativne revolucije' - točnije njemu, a nikako ne Davoru Bernardiću. 'Tko gubi taj se ljuti', poručio mu je Davor Bernardić.

Iako je u prvom krugu osvojio dvostruko manje glasova od Bernardića, Ostojić je danas najavio pobjedu. 'Nemojte se pokolebati, kao što ni ja nisam. Do pobjede nema povlačenja. Ne da odustajem, nego idem po pobjedu sutra. Ovo su važni izbori, možda i prijelomni za SDP. Izađite na izbore', rekao je Ostojić.

Svom konkurentu Davoru Bernardiću zamjerio je, kako tvrdi, izbjegavanje nekoliko televizijskih sučeljavanja – na HTV-u, NovojTV i na 24sata.

'Poruka je savršeno jasna: lider SDP-a mora biti sposoban braniti ponekad i vrlo teške odluke, najgore je izbjegavati situacije kada članovima i članicama možeš prezentirati svoje stavove. Žao mi je što nisam bio u prilici kroz ta sučeljavanja obratiti se članicama i članovima SDP-a i da im i kroz to sučeljavanje iznesem svoje stavove i pokažem kako mislim voditi stranku', rekao je Ranko Ostojić.

Sve one koji su iz drugih tabora nakon prvog kruga pretrčali u tabor pobjednika prvog kruga Davora Bernardića nazvao je – trgovcima.

'Svi oni koji idu u šatro pobjednika prvog kruga da bi nešto istrgovali za sebe, svi oni koji u ovom trenutku trguju glasovima članova SDP-a rade protiv svoje stranke. Onaj koji je organizirao sastanak Klemma s Milanovićem je sada u taboru Davora Bernardića. Je li to ta promjena o kojoj Bernardić govori?' zaključio je Ostojić.

'Ovo je bila kampanja sučeljavanja, imali smo ih u prvom krugu pred članovima, u drugom pred televizijskim kamerama i slušateljima radija. Ukupno 11. Svatko je imao priliku reći što misli, SDP je takva stranka i zato smo bolji od drugih. S pristupom prozivanja i isključivosti smo sutra završili. Tko gubi taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram', reagirao je Davor Bernardić preko Facebooka.