BEZ KOMENTARA O UHIĆENJIMA

Ostojić samo poželio da Grbić ode u mirovinu

02.03.2012 u 17:06

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, na pitanje novinara, nije htio komentirati jučerašnja uhićenja bivših hrvatskih vojnika koji se sumnjiče za ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika u Medačkome džepu 1993. godine.

'Kao ministar, ne želim to komentirati. To je stvar policije koja provodi naloge državnog odvjetništva', kratko je odgovorio ministar Ostojić.

Na novinarsko pitanje hoće li, bez obzira na poništenje odluke o kadrovskim promjenama prošle vlade i njegova prethodnika Tomislava Karamarka, promjena u policiji ipak uskoro biti, Ostojić je odgovorio da nije riječ o kadrovskim smjenama, nego o namjeri da se na vodeće dužnosti izaberu najkvalitetnija rješenja.

Nije to pitanje poništenja kadrovskih smjena, nego pitanje provođenja novog natječaja po drukčijim uvjetima ako Sabor prihvati novi zakon o policiji, rekao je, dodajući kako to znači da će se svi policijski službenici koji ispunjavaju uvjete moći kandidirati na natječaju.

"Određena mjesta bit će otvorena i za one koji jesu policajci ili imaju takvo iskustvo kako bi im se omogućilo da se kandidiraju za čelno mjesto u policiji", rekao je ministar Ostojić i ponovio kako "nema priče" ni o kakvim smjenama, nego će "na natječaju biti izabrani najbolji ljudi za vođenje i rukovođenje u policiji".

Na pitanje novinara potvrdio je kako njegov savjetnik i bivši ravnatelj policije Oliver Grbić odlazi u mirovinu, pri čemu je istaknuo da je samo izrazio tu želju.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić bio je danas u pulskome brodogradilištu Tehnomontu na porinuću policijskoga patrolnog broda, a na novinarsko pitanje u kakvom je stanju plovni park policije odgovorio je kako trenutačno ima pet patrolnih plovila.

"Mi ispunjavamo sve obaveze iz akcijskog plana vezano uz Schengen. Hrvatska policija u ovome trenutku ima pet plovila i kao ministar ponosan sam što se u ovom hrvatskom brodogradilištu izgradio brod koji je novi dio flote hrvatske policije", zaključio je ministar Ranko Ostojić.