NENAJAVLJEN BANUO

Ostojić 'postrojio' djelatnike vrgoračkog Doma zdravlja

28.09.2012 u 16:35

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić iznenada i nenajavljen posjetio je Dom zdravlja u Vrgorcu, kako bi se osobno uvjerio kako funkcionira Odjel radiologije oko kojeg se posljednja dva-tri tjedna dignula velika buka i galama. Ministrova vizita izazvala je pomutnju među nekim zdravstvenim djelatnicima, jer se baš nisu u najboljem svjetlu prezentirali svom šefu

Proteklih tjedana vrgorački zdravstveni djelatnici prosvjedovali su zbog problema s liječnikom radiologom, zbog čega rendgen u Vrgorcu nije radio desetak dana. Nakon ministrove odluke o ukidanju rada na ugovor o djelu, vrgorački Dom zdravlja ostao je bez radiologa, a ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomir Petric nije postupio po ministrovu naputku da sklopi ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji s nekom od sličnih ustanova i Vrgorčani su odjednom ostali bez rendgena.

Nakon prosvjeda, ministar Ostojić je intervenirao, poslije čega je sklopljen ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji s KBC-om Split, po kojem doktor radiologije iz Splita svakog petka dolazi u Vrgorac.

Ministar je iskoristio priliku boravka na jugu Hrvatske i posjetio je dežurnog radiologa na njegovom 'radnom petku' u Vrgorac te se na licu mjesta uvjerio o funkcioniranju Odjela u Vrgorcu. Nakon radiologije, ministar je posjetio Odjel pedijatrije i Hitnu pomoć. Na pedijatriji je razgovarao s doktoricom Nadom Primorac nakon čega se spustio u prizemlje na Hitnu pomoć, gdje je u kratkom razgovoru uočio nekoliko nepravilnosti te ih predočio djelatnicima hitne, što je izazvao pomutnju među osobljem.

Ministar Ostojić potom je napustio Vrgorac ostavivši u nedoumici zdravstvene djelatnike koji su izgleda ipak bili nespremni za nenajavljeni posjet ministra protiv kojeg su prosvjedovali prošli tjedan.