odbor za nacionalnu sigurnost

Ostojić o aferi SMS: Poslali smo požurnice, ali izvještaje DORH-a i policije još nismo dobili

28.11.2018 u 13:08

Bionic
Reading

Odbor za nacionalnu sigurnost još uvijek nije dobio odgovore državnih institucija o aferi SMS, unatoč tome što su im poslali požurnicu, izjavio je nakon sjednice odbora njegov predsjednik Ranko Ostojić

Ostojić čeka izvještaje DORH-a i ravnateljstva policije, od kojih su zatražene informacije o aferi SMS.

'Moram reći da me ne zanima je li ta priča unutarstranačka borba ili ne i radi li se o sistemu koji je, zapravo, redovan za HDZ da se obračunava, ucjenjuje, konstruira i slično. Što se tiče nacionalne sigurnosti, izuzetno je važno postoji li ikakav utjecaj putem fabriciranih SMS-ova ili zlouporabom položaja od strane policijskih dužnosnika i državnih dužnosnika koji koriste takve sustave da bi narušili sustav nacionalne sigurnosti', izjavio je Ostojić.

Poručio je i da će inzistirati na dobivanju odgovora od DORH-a i policije te je naglasio kako još uvijek nije dobio odgovor oko nestanka spisa u DORH-u.

Odbor je na sjednici raspravljao i o curenju iskaza u medije te će zatražiti očitovanje MUP-a i DORH-a što su poduzeli po tom pitanju.

>>> Uskok pere ruke: Nama ne cure informacije u medije

'Bez obzira na to o kome se radilo, takva situacija ne smije biti dostupna javnosti jer je to čisti utjecaj na samu proceduru', rekao je Ostojić.

  • +18
Ranko Ostojić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Na upit novinara, komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića da afera postaje sve gora rekavši kako premijer kasni tri tjedna jer je on još tada upozoravao na taj 'hibridni rat'.

>>> Predsjednica potvrdila: Moj savjetnik Vlado Galić sastao se s Vargom, ali...

'Tada sam rekao ako to rade premijeru, ako se to radi prema državnim dužnosnicima, možete misliti što se onda može dogoditi svakom našem građaninu u RH', rekao je Ostojić.