GOSPODARSKI KRIMINAL

Oštetili proračun za dva milijuna kuna

06.12.2011 u 16:35

Bionic
Reading

Kriminalističkom istragom sisačko-moslavačka policija utvrdila je da su 26-godišnji hrvatski državljanin i 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin kao odgovorne osobe trgovačkog društva s područja Siska počinili kaznena djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te da su tako oštetili državni proračun za više od dva milijuna kuna

Utvrđeno je da 26-godišnjak od početka siječnja do sredine lipnja 2009. i 42-godišnji državljanin BiH od sredine lipnja do kraja prosinca 2009. nisu vodili poslovne knjige koje su po zakonu bili obvezni voditi te su radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo manje obračunali i prijavili poreza na dobit za 2009. godinu, čime su proračun Republike Hrvatske oštetili za 2.023.040 kuna.

Protiv njih Općinskome državnom odvjetništvu u Sisku podnesena je kaznena prijava, a na temelju Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela podnesena je kaznena prijava i protiv njihova trgovačkog društva, izvijestila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.