KLJUČA U SDP-U

Ostavka za ostavkom: Bernardićevi kadrovi padaju kao snoplje, je li počeo konačni obračun?

25.05.2017 u 15:13

Bionic
Reading

I dok SDP na državnoj razini potresaju sukobi u kojima se traži glava Davora Bernardića, ali i njegovog kritičara Miranda Mrsića, burno je i u zagrebačkom SDP-u. Nakon iznimno loših rezultata na lokalnim izborima krenule su i prve ostavke

Emil Tafra, jedan od bliskih suradnika Davora Bernardića, podnio je ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Podsljeme. Tu informaciju potvrdila je za tportal potpredsjednica zagrebačkog SDP-a Vesna Nađ.

O razlozima ostavke Nađ nije željela govoriti, rekavši nam samo kako će u tom mjesnom ogranku biti imenovan povjerenik.

Što ga je ponukalo na ostavku od Tafre nismo mogli doznat jer nije odgovarao na naše pozive. Jedan od razloga mogli biti loši rezultati SDP-a u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, o čemu je tportal već iscrpno pisao. Prema tim podacima, SDP je u gradskoj četvrti Podsljeme prije četiri godine bio druga opcija u vijeću, no sada je pao na četvrto mjesto jer je lista čiji je nositelj bio upravo Tafra osvojila svega 10 posto, odnosno jedan mandat.

Tafra je jedan od bliskih suradnika Davora Bernardića, njegov kolega iz fakultetskih dana, te suprug Dragane Radusinović, koja je donedavno radila kao koordinatorica komunikacija Socijaldemokratske partije Hrvatske, o čemu je tportal pisao.

Kao predsjednik SDP-a Podsljeme već se našao u fokusu javnosti, jer je ta mjesna organizacija 2015. podržala povratak Aleksandre Kolarić u stranku, no zahtjev je odbijen od strane Statutarne komisije SDP-a. Jedan od članova SDP-a Podsljeme je i Mirando Mrsić, koji je ovih dana svojim kritikama na račun vrha stranke, naljutio dio SDP-ovaca. Počela se spominjati i mogućnost njegovog izbacivanja iz stranke, a Tafra je, upitan hoće li SDP Podsljeme pokrenuti takav postupak, za Jutarnji list kazao kako o tome nije razmišljao.

No, Tafra nije jedini koji se odlučio na ostavku. Napravio je to i predsjednik SDP-a Maksimir Damir Godec. 'Dao sam obećanje svojim kolegama koje nisam ispunio, ali to nije pravi razlog. Razlog je unutarstranačke prirode', kratko je kazao Godec za tportal.

Godec je kolegama u mjesnoj organizaciji, doznajemo, obećavao da će osvojiti 6 mandata u vijeću gradske četvrti, a rezultat je bio daleko od toga, SDP je zajedno s HNS-om osvojio samo tri vijećnićka mjesta.

Ovakvi loši rezultati u Zagrebu ojačali su glasove nezadovoljnih u stranci, a dio je već počeo tražiti i odgovornost predsjednika Davora Bernardića.