RAVNATELJ BJELOVARSKE BOLNICE

'Ostavio sam iglu u pacijentu, pa što?'

07.09.2010 u 13:37

Bionic
Reading

U razgovoru za Jutarnji list, kontroverzni v.d. ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Davorin Diklić priznao je da mu je u pacijentovom abdomenu ostala igla, ali da smatra da je to - normalno

Na napomenu novinara Jutarnjeg lista da pobunjeni liječnici Opće bolnice u Bjelovaru tvrde da je Davorin Diklić napravio niz pogrešaka u liječenju pacijenata, a jedna od njih dogodila se prije nekoliko godina, kada je jednom pacijentu u abdomenu ostala igla nakon operacije, Diklić odgovara:

'Jest, bila je moja krivnja, ali igla nije ostala namjerno. Sad vidim da se tog pacijenta nagovara da tuži bolnicu. I tu svoje prste imaju ovi kirurzi', uvjeren je Diklić.

No nije to bila jedina Diklićeva pogreška. Ivan Koščević je pak tužio bolnicu i dobio odštetu od 366 tisuća kuna i 900 kuna doživotne rente jer je nakon 14 operacija ostao bez noge. Prvi ga je operirao dr. Diklić, otkriva Jutarnji.

Ravnatelj Diklić kaže da su svi problemi počeli prije sedam godina, kad se, 'zvučat će prepotentno, izdigao iz jednog miljea i počeo među prvima raditi laparoskopske operacije debelog crijeva u Hrvatskoj'.

'Tu je počeo rasti taj jal među kolegama i sami sebe su time hranili. Jedan sin mi je problematičan, ima 26 godina, voli život i ponekad napravi pizdariju. Naloče se i razbije auto. I sad oni stavljaju mog sina u novine, a on je problem samo moj i moje supruge i...', kaže Diklić.

Na napomenu novinara da je tog svog problematičnog sina stavio da radi na odjelu kirurgije kojemu je bio šef, Diklić spremno odgovara:

'Da, htio sam ga imati na oku da ne radi gluposti.'