S LAŽNIM ISPRAVAMA ILEGALNO U EU

Ostavio moped i drogu u šumi kod Buzeta

20.09.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga i krivotvorenja osobne isprave, u nedjelju je u Rijeci uhićen 47-godišnji državljanin Srbije. S lažnim ispravama iznajmio je moped koji je potom ostavio u šumi nedaleko od Buzeta, zaboravivši drogu na njemu

Naime, policija je u noći s četvrtka na petak na šumskom putu koji vodi u smjeru državne granice na području naselja Vodice uočila ostavljeni moped marke Piaggio, riječke registracije, za koji je utvrđeno da pripada 36-godišnjaku iz Opatije, odnosno njegovoj agenciji za iznajmljivanje mopeda.

Pronađeni motocikl u srijedu je unajmio 39-godišnji državljanin Srbije koji ga nije vratio u dogovoreno vrijeme pa je vlasnik mopeda s rezervnim ključem došao na mjesto gdje je pronađen da bi provjerio je li oštećen. No prilikom pregleda mopeda vlasnik je u nazočnosti policijskih službenika pronašao vrećicu s materijom nalik na marihuanu, težine oko 58 grama, te je započela potraga za 39-godišnjakom.

'Državljanin Srbije pronađen je u nedjelju na području Rijeke te je predan buzetskoj policiji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se ne radi o 39-godišnjaku, već 47-godišnjaku s drugim podacima, koji na području Republike Hrvatske koristi krivotvorene isprave', izvijestila je PU istarska.

Muškarac je nakon završetka kriminalističkog istraživanja, jučer oko 2 sata, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.