zalutali metak

Osmogodišnji dječak iz Iraka teško ranjen u sukobu migranata u Velikoj Kladuši

04.04.2021 u 18:50

Bionic
Reading

Osmogodišnji dječak iz Iraka teško je ranjen prilikom sinoćnjeg sukoba migranata i pucnjave u blizini Privremenog prihvatnog centra Miral u Velikoj Kladuši, u kojem je, prema izjavama svjedoka, korišteno vatreno oružje

'Incident se dogodio iza 18 sati ispred jednog supermarketa u mjestu Polje, u neposrednoj blizini Privremenog prihvatnog centra Miral. Osmogodišnji dječak je nažalost zadobio prostrijelnu ranu u predjelu grudi te je transportiran u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću. Počinitelji ovog međusobnog sukoba migranata, u kojem je upotrijebljeno i vatreno oružje, odmah su se razbježali pa policijski timovi u potrazi za njima provode opsežnu istragu i pretrese u Velikoj Kladuši”, izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić, javlja N1 prenoseći FENA-u.

Naglašeno je i kako je posebno zabrinjavajuće što je prvi put u međusobnom sukobu migranata na području Unsko-sanskog kantona upotrijebljeno vatreno oružje.

“Ovo je jedan u nizu njihovih međusobnih sukoba, međutim posebno nas zabrinjava upotreba vatrenog oružja jer ako se potvrde svi navodi svjedoka, riječ je o prvom slučaju posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja kada je u pitanju migrantska populacija u ovom dijelu BiH. U dosadašnjim brojnim evidentiranim sukobima korišteni su uvjetno rečeno samo tvrdi i oštri predmeti, nikada vatreno naoružanje”, dodao je Šiljdedić.

Povrijeđeni dječak koji je najvjerojatnije stradao od zalutalog metka, hospitaliziran je na Odjelu intenzivne njege u Kantonalnoj bolnici u Bihaću i još uvijek je u životnoj opasnosti.