OD OPTUŽBI ZA KORUPCIJU

Oslobođen bivši premijer RS

16.07.2010 u 14:29

Bionic
Reading

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine u petak je oslobodilo Mladena Ivanića optužbi za zloporabu službenog položaja i ovlasti u vrijeme dok je obnašao dužnost predsjednika Vlade Republike Srpske.

Sudac Hilmo Vučinić je pri izricanju oslobađajuće presude kazao da tužitelj nije uspio izvan razumne sumnje dokazati navode optužnice koja je Ivanića teretila da je protuzakonito prebacivao financijska sredstva iz entitetskog, u proračun općine Ribnik te time oštetio entitetski proračun.

Ivanić je prvostupanjskom presudom bio proglašen krivim za to kazneno djelo i osuđen na 18 mjeseci zatvora.

Kao predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić kandidat je ujedinjene oporbe u Republici Srpskoj za srpskog člana Predsjedništva BiH, a ranije je obnašao i dužnost ministra vanjskih poslova BiH.

Ivanić je izjavio kako je zadovoljan presudom te kako ju je i očekivao. Istaknuo je međutim kako drži da je podizanje tužbe bilo politički motivirano.

'Nemam nikakve dvojbe da su iza toga stajali neki međunarodni činovnici koji su u međuvremenu napustili BiH', kazao je Ivanić novinarima, no nije pojasnio na kog točno misli.