nakon lokalnih izbora

Osječki SDP: Gradska uprava kasni s imenovanjem direktora gradskih tvrtaka

14.07.2021 u 14:11

Bionic
Reading

Osječki SDP prozvao je u srijedu HDZ-ova gradonačelnika Ivana Radića i gradsku upravu zbog kašnjenja s imenovanjem direktora nekih gradskih tvrtaka koje su zato već nekoliko dana bez čelnika odgovornih za poslovanje.

Iako su nakon izbora najavljivali kako "odmah kreću na posao jer je izazova puno, u gradskoj upravi 'zaboravili' su čak dva direktora osječkih gradskih tvrtaka" jer su čelnicima komunalne tvrtke Unikoma i Zavoda za stanovanje prošlog tjedna istekli ugovori pa su te dvije tvrtke ostale bez ljudi odgovornih za sustav poslovanja, upozorava u priopćenju za javnost predsjednik osječkoga SDP-a Boris Piližota.

Ističe kako je procedura sazivanja skupštine tih trgovačkih društava i imenovanje novih nadzornih odbora također 'zaboravljena', a prema zakonskim pravilima, za sve je potrebno određeno vrijeme. 

U SDP-u tvrde kako su se, "prema pouzdanim informacijama" iz gradske uprave, pojavili problemi s raspodjelom mjesta u nadzornim odborima te u vezi s tim "tko će uopće sjesti u direktorske fotelje". 

"U svakom slučaju, vrlo neozbiljno i neodgovorno od stranke i političara koji su pompozno najavljivali 'novu energiju koja će pokrenuti Osijek'.

Radićeva 'nova energija' očito je prebrzo ispraznila baterije pa će brzo trebati novo punjenje od župana, premijera i pojedinih ministara", ocjenjuje u priopćenju Piližota.