REBALANS

Osječki proračun smanjen za 17 milijuna kuna

09.12.2011 u 20:46

Bionic
Reading

Osječki gradski vijećnici danas su prihvatili rebalans gradskog proračuna i projekciju proračuna za sljedeće dvije godine. Drugim ovogodišnjim rebalansom gradski proračun smanjen je za 17 milijuna kuna, pa sada iznosi oko 495 milijuna kuna

Proračun za 2012. godinu iznosit će 494,88 milijuna kuna, ako ga vijećnici prihvate na sjednici zakazanoj za idući petak. Grad je kod komercijalnih banaka podigao dva kredita po 35 milijuna kuna za uređenje cesta, nogostupa i igrališta, uz kamatnu stopu od 3,12 posto. Vijećnica SDP-a Biljana Borzan ustvrdila je kako je to rezultat nemaštovitosti gradske uprave, izrazivši nadu da se kredit ne uzima radi tekuće nelikvidnosti.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo ustvrdio je da će se sredstva kredita utrošiti namjenski u projekte, za što je gradovima i dozvoljeno uzimati kredite. Pročelnica Zvjezdana Tuma-Pavlov dodala je da je novac od kredita oročen na zasebnom računu.

Financijske planove gradske uprave poduprli su i vijećnici nezavisne liste Gordana Matkovića, predsjednika Gradskog vijeća, koji je nedavno izašao iz koalicije s vladajućim HDSSB-om nezadovoljan odnosom te stranke prema njemu prilikom sastavljanja kandidacijskih lista za protekle parlamentarne izbore.

Ovaj proračun puno je realniji od rekordnih 594 milijuna kuna koliki je prošla gradska vlast donijela 2009. godine, kada je godina završena s gubitkom od 68 milijuna kuna.