STRAH OD URUŠAVANJA

Osječki HDZ o govoru mržnje HDSSB-a

09.10.2010 u 14:49

Bionic
Reading

Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a Tomislav Ivić izjavio je danas u Osijeku kako je jučerašnji izborni sabor Hrvatskog demokratskog saveza slavonije i Baranje (HDSSB) bio cirkuska predstava te da HDSSB, "političkim diskvalifikacijama i govorom mržnje pokušava sotonizirati HDZ".

Na konferenciji za novinare Ivić je istaknuo kako je retorika na jučerašnjem skupu HDSSB-a, među ostalim tvrdnje o političko-policijskim progonima i montiranim političkim procesima, predstavlja "govor mržnje i ulice, koji nas vraća u 1948. godinu, i vremena za koja smo mislili da su definitvno iza nas".

Umjesto da se bave stvarnim problemima Osječko-baranjske županije, koja je po broju nezaposlenih treća u Hrvatskoj, to je bio skup naricanja nad sudbinom jednog čovjeka, pravomoćno osuđenog za ratne zločine, dodao je Ivić.

Naglasio je kako HDSSB i njeni dužnosnici ne priznaju sudsku odluku te, dapače, sudjeluju u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda, radi preinačavanja takve presude.

Tomislav Ivić je ocijenio i kako HDSSB, "političkim diskvalifikacijama i govorom mržnje pokušava sotonizirati HDZ", a da zapravo "pokušava prikriti strah od neminovnosti urušavanja i raspada HDSSB-a te njegova nestanka s političke scene".

Predsjednik osječkoga HDZ-a Dragan Kovačević kazao je da je osječki HNK, u kojem je jučer održan skup HDSSB-a "hram kulture" te da se postavlja pitanje odgovornosti Uprave i Upravnog vijeća toga kazališta, jer je, kako drži, neprimjereno da se "ovakav govor mržnje dogodi u hramu kulture".

Ustvrdio je kako je HDSSB zadnja stranka koja može prozivati HDZ i Vladu RH, jer je HDSSB izravno odgovoran za stagnaciju grada Osijeka i prijevaru birača.

Na vlast su došli lažnim obećanjima, a Osijek je danas investicijski mrtav, bez ijednog kapitalnog projekta ili ozbiljnijeg ulaganja, dodao je Kovačević.