KRAMARIĆ ZAMIJENIO SALAPIĆA

Osječki HDZ napokon dobio čelnika

15.07.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Mjesec i pol dana nakon što je s čelnog mjesta naprasno otišao Josip Salapić, osječki je HDZ sinoć napokon dobio novog predsjednika. S osvojenih 120 glasova za čelnog čovjeka HDZ-a grada Osijeka izabran je Damir Kramarić, umirovljeni časnik HV-a i predsjednik gradskog Mjesnog odbora Brijest. Njegov protukandidat Petar Lagator osvojio je 60 glasova.

'Izvanrednim unutarstranačkim izborima u gradu Osijeku završena je agonija koju je prelaskom u HDSSB izazvao J. Salapić. Zatvaramo jednu političku stranicu te se mojim imenovanjem stvara ozbiljna alternativa gradskoj vlasti. Želimo ljepši, urbaniji i bolji Osijek, a ne grad izolacije i inata', komentirao je Kramarić koji je u Osijeku koordinirao kampanjom aktualnog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i među prvima se suprotstavio bivšem vrhu stranke na čelu s Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom.

Petar Lagator, inače bivši potpredsjednik gradske organizacije odnosno zamjenik Salapića, napustio je hotel Mursa bez čestitanja Kramariću na pobjedi.