pozivi centru 112

Osječani na nogama; zbog nepodnošljivog smrada aktivirali inspekciju zaštite okoliša

03.07.2019 u 13:08

Bionic
Reading

Osječani su pozivima zatrpali Centar 112 prošlog vikenda zbog smrada kojega su osjetili u svim dijelovima grada. O svemu je obaviješten i inspektor zaštite okoliša

Telefon osječkog Centra 112 nije prestao zvoniti prošlog vikenda. Osječani iz svih dijelova grada žalili su se na smrad koji se proširio i do samog gradskog središta.

'O svemu smo izvijestili inspektora zaštite okoliša. Provjeravali smo dolazi li eventualno smrad s Velike Lončarice. Ondje kažu da je sve zaštićeno folijom. Vjerojatno je da je smrad dolazio s nekakve farme, no nismo dobili povratnu informaciju o tome što su utvrdili', rekao je za Glas Slavonije Zvonko Grgec, voditelj osječkog Centra 112.

Služba komunalnog gospodarstva Grada Osijeka, kako je objasnio njezin voditelj Ivica Šiškić, može reagirati ako se nešto događa na području grada, ali kako nije, dodao je, ništa ne mogu učiniti.

'Na trenutke je bilo neizdrživo, a sreća je što je brzo prošlo, a katkad zna u kontinuitetu trajati danima. Tenja je okružena farmama i teško je utvrditi o kojoj je riječ. No ovo je svakako znak za uzbunu jer je smrad bio neizdrživ i intenzivno se osjetio u Tenji oko 21 sat. Svakako ćemo reagirati prema nadležnima jer ovo nije prvi put da se, ne samo Tenjom nego i širom okolicom, širi nesnosan smrad obližnjih farmi', poručila je za Glas Slavonije dopredsjednica Mjesnog odbora Tenja Draženka Matić.