VOJKO OBERSNEL

'Osjećam se kao Kafkin Jozef K.'

07.03.2010 u 17:26

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, protiv kojega je podnešena kaznena prijava kojom ga se tereti da je oštetio Grad za više od 80 milijuna kuna, u emisiji 'Nedjeljom u dva' tvrdi da prijavu još nije vidio

Na pitanje zašto je zvao ravnatelja policije Olivera Grbića nakon što je od novinara saznao za kaznenu prijavu, Obersnel je rekao: 'On je puno zvao mene, pa sam i ja sad bio slobodan nazvati njega. Nije to bio nikakav pritisak.'

Tvrdi da kaznenu priavu još nije vidio: 'To izaziva strah i nevjericu. Pomalo se osjećam kao Jozef K. u Kafkinu 'Procesu'', rekao je Obersnel.

Izjavio je i da se nada da ga neće uhititi, no da prijavu smatra dijelom politike - ne isključuje ni tu mogućnost: 'Od ljudi bliskih policiji bili smo upozoreni da će se stvari ovako odvijati', rekao je Obsernel koji se slaže sa svojim stranačkim kolegom Slavkom Linićem da je premijerka odgovorna za podizanje prijave:

'Imam indicija, ne i dokaza', objasnio je. Odbacivši mogućnost da je oštetio Grad, Obersnel je izjavio da ne zna je li Karamarko špijun koji mu smješta, kako to tvrdi Linić, za kojeg je rekao da ne vjeruje da će se povući iz politike iako je to najavio.