HDSSB PRIVLAČI IZBAČENE SDP-OVCE

Osijek: potpora predsjedniku županijske skupštine

30.11.2010 u 20:41

Bionic
Reading

Predsjedniku Skupštine Osječko-baranjske županije Zlatku Maksimoviću većina vijećnika izglasovala je na današnjoj sjednici povjerenje za nastavak mandata, koji je Maksimović dao na raspolaganje pošto je odbio napustiti koaliciju s vladajućim HDSSB-om, zbog čega ga je njegov SDP, koji je napustio koaliciju, izbacio iz stranke

Glasovanje o povjerenju Maksimoviću zatražila je oporba (HSP, SDP, HDZ, HSS). Predsjednik HSP-a Danijel Srb među ostalim je istaknuo da predsjednik skupštine, koji je izbačen iz stranke, više nema legitimitet.

Nakon dobivenog povjerenja Maksimović je izjavio da će u skupštini ubuduće biti u klubu vijećnika HDSSB-a kao neovisni. Neovisni vijećnik u HDSSB-ovu klubu bit će i Borivoje Eklemović, također bivši SDP-ovac.

I on je izbačen iz stranke iz istih razloga kao i Zlatko Maksimović, t.j. zato što nije htio napustiti koaliciju s HDSSB-om koju je na prošloj sjednici SDP napustio zbog, kako su istaknuli, pravomoćne presude Branimiru Glavašu za ratni zločin u Osijeku 1991.

Na današnjoj sjednici vijećnici su, među ostalim, dali potporu radnicima čepinske Uljare, koji su za sutra najavili prosvjede u Zagrebu zbog neizvjesne sudbine tvrtke. Također, već dva mjeseca nisu primili plaću.