PROGNOZA NE OHRABRUJE

Orkanska bura nosi sve pred sobom!

02.03.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Orkanska bura koja od sinoć na širem riječkom području neumorno puše i nosi sve pred sobom, u potpunosti je odsjekla otočane, Gorane i stanovnike crikveničko-vinodolske rivijere

Svi trajekti i katamarani prema kvarnerskim otocima u prekidu su, ne može se ni preko Krčkog mosta na kojem puše i do 190 km/h niti Jadranskom magistralom od Bakra do Svete Marije Magdalene, a iz Rijeke u Zagreb i obrnuto, zbog zatvorene dionice autoceste A 6, između Delnica i Kikovice, prometuje se starom lujzijanskom cestom na kojoj vladaju zimski uvjeti.

Na nogama su vlasnici brodica privezanih u lučicama koje bura na mahove prevrće. U Crikvenici je turistički brod Elizabet gotovo u potpunosti potopljen, nakon što ga je bura bacila na rivu i napunila ga vodom. U tom gradu udare bure nije izdržao ni veliki šator postavljen za maškare.

Pojačan broj intervencija bilježi riječki Županijski centar za obavješćivanje. Bura, naime, nosi dijelove krovova, nadstrešnica, čupa grane i stabla, prevrće kante za smeće, stolice.

U Krešimirovoj ulici u Rijeci jutros se dogodila i prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Prognoza za sutra nije nimalo ohrabrujuća – orkanska bura i dalje će puhati pa se očekuju iste neprilike kao i danas.