'opća frtutnja'

Organizatori koronapartyja u Brnazama: Na slavlju nas je prvo bilo 20-ak, a onda su počeli dolaziti sa svih strana

05.04.2021 u 16:38

Bionic
Reading

Uskrsno slavlje skupine susjeda iz zaseoka Jagnjići u Brnazama pokraj Sinja, održano na lokacija Meljača, pretvorilo se u korona-party na kojemu je sudjelovalo oko tristo mladih iz cijelog cetinskoga kraja. Policija je dobila dojavu da je ispred jedne kuće parkirano stotinjak vozila, dok se unutar kuće nalazi više osoba

'Policijski službenici odmah su izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli su veći broj parkiranih vozila, dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđale policijske službenike čim su ih uočili', objasnili su Slobodnoj Dalmaciji u splitskoj policiji što se dogodilo kada su došli na mjesto prijave.

Novinari Slobodne Dalmacije zaputili su se u ponedjeljak na Meljaču gdje se nalazi samo jedna građevina, privatna kuća s podrumom i prizemljem. Dnevnik navodi kako je sam lokalitet Meljače poznat kao mjesto održavanja Brnaškog derneka. Tamo su zatekli, navode, manju skupinu ljudi koja se nakon kraće priče počela otvarati te su uz uvjet da im se nikako ne spominju imena i da ih se ne fotografira ispričali za Slobodnu Dalmaciju:

'S našim prijateljem Ivanom, čija je baka vlasnica ove kuće, dogovorili smo da će nas dvadesetak susjeda i prijatelja zajedno proslaviti Uskrs. Već prije znali smo se ovdje okupljati. Nekada su se tu slavile momačke večeri, rođendani i slično. Tako je i počelo naše jučerašnje slavlje, ali kako se približavala večer, stizalo je sve više ljudi, sa svih strana.

Uskrsno slavlje skupine susjeda iz zaseoka Jagnjići u Brnazama, održano na Meljači, pretvorilo se u korona-party na kojemu je sudjelovalo oko tristo mladih iz cijelog cetinskog kraja

Sada se, nakon ekscesa koji se dogodio, tereti Ivana, koji je najmanje kriv. Kad je stigla policija, većina okupljenih korektno se ponašala prema policijskim službenicima. Uvjereni smo da bi sve proteklo u redu i miru, da bismo se mi razišli, a policajci otišli, da jedna budala nije policijskog službenika gađala bocom alkoholnog pića.

Napadnuti policajci pozvali su pojačanje, stigli su interventni policajci, nastala je opća frtutnja i bježanija. Glavni sudionici događaja, napadači na policiju, koji su nama nepoznati, prvi su pobjegli.

Na kraju je policija privela Ivana kao organizatora. Ivan je nama susjedima i prijateljima ustupio ovu kuću svoje bake na korištenje. Bio je samo jedan od nas. Zato se nas dvadesetak pripremamo otići u Policijsku postaju Sinj i reći isto ovo što kažemo i vama', kazali su Slobodnoj Dalmaciji prrijatelji privedenog Ivana.