PREMIJER NA ODLASKU

Orešković: Uvijek sam spreman dati savjet

07.10.2016 u 13:37

Bionic
Reading

Dok Most i HDZ sastavljaju Vladu, od funkcije premijera oprašta se Tihomir Orešković. Na saborskom prijemu u povodu Dana neovisnosti novinarima je otkrio da je uvijek spreman pomoći savjetom novoj vladi, no da on odlazi u biznis

Tihomir Orešković na pitanje novinara vidi li se u nekoj suradnji s Mostom i HDZ-om, potvrdio je da nakon premijerskog mandata ide u biznis.

'Gospodin Petrov i ja imamo dobre odnose, nekoliko puta sam se našao s gospodinom Plenkovićem, koliko mogu pomoći, ja ću se uvijek nuditi. Uzet ću si malo vremena kad se Vlada formira i nadam se da ću s novom godinom krenuti u biznis, ali ostat ću u Zagrebu. Uvijek sam spreman dati savjet', kazao je Orešković novinarima.

Već danas dao je mišljenje koji su to prioriteti na koje nova Vlada mora obratiti pažnju.

'Moramo podići konkurentnost i produktivnost, ono što smo vidjeli za srednje i male poduzetnike, u svakoj državi u svijetu srednje i malo poduzetništvo je ključ za gospodarski rast. Nadam se da će ovo biti stabilna vlada, imat ćemo dobre indikatore do kraja godine da se kreditni rejting podigne što će biti još dodatan pozitivni psihološki efekt koji će stimulirati potrošnju. Ima nekoliko reformi i pozitivnih poruka koje moramo poslati', kazao je Orešković.

Upitan koje je njegovo mišljenje o budućem mandataru Andreju Plenkoviću, Orešković je kazao: 'Gospodin Plenković se pokazao kao čovjek koji ima iskustva i i koji može postići kompromis. Uvjeren sam da će tu biti puno drugačija suradnja Mosta i HDZ-a i to je možda bilo ključno što nismo mi imali. Nadam se da će ova vlada krenuti što prije, da će biti stabilna i da će biti te suradnje. Nadam se da će biti povjerenja koje je ključno.'