DEVETOSATNI RADNI DAN

Orešković 'prvi put čuje', Karamarko: Ništa od toga

01.04.2016 u 13:54

Bionic
Reading

Tihomir Orešković je izjavio kako prvi puta čuje za najave da će se radni dan povećati na devet sati, prenosi N1. O 9-satnom radnom vremenu oglasio se i prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko

'Prvi puta čujem za tih devet sati, ne znam otkud ste dobili tih devet sati! To ne vjerujem', izjavio je premijer u Cerni, gdje je bio u obilascima lokalne industrije i poljoprivrednih pogona.

Najavio je i da će se broj agencija, kojih je sada 56, smanjiti na 13 do 15, spajanjem i reorganizacijom, kako bi bile efikasnije, prenosi N1.

O 9-satnom radnom vremenu oglasio se i prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko koji je u obilasku Dubrovačko-neretvanske županije. Upitan hoće li se krenuti s primjenom devetosatnog radnog vremena Karamarko je bio jasan.

''U ovom trenutku ne, Europa ide na smanjivanje radnog vremena', istaknuo je Karamarko, piše Hina, te odgovorio i na prozivanja sindikata javnih i državnih službi rekavši kako je usporedba ove Vlade i one Milanovićeve prvoaprilski štos. Mi smo Vlada za reforme, Vlada koja će biti iskrena i rekli smo da neće biti lako. Ali reći da je prošla Vlada bolja od ove je dobar štos za prvi april', rekao je te je objasnio kako teku pregovori sa sindikatima. 'To je stvar pregovora. Petrov vodi te pregovore i nadam se da će ići u dobrom smjeru', rekao je Karamarko.

Podsjetimo, prema pisanju Jutarnjeg lista, u pregovorima sa sindikatima Vladin će tim sindikalce upozoriti na to da se razmišlja i o uvođenju devetsatnog radnog vremena na način da se ukine sadašnja polusatna plaćena pauza te da se uvede jednosatna pauza za koju radnici neće biti plaćeni.