procesni razlozi

Orešković: Nećemo istraživati Zdravka Marića oko kredita HPB-a, ali hoćemo zbog Agrokora

21.04.2017 u 15:08

Bionic
Reading

Čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković objasnila je kako nemaju procesnu nadležnost istražiti slučaj Zdravka Marića koji je kao šef nadzornog odbora HPB-a dobio povoljan kredit od te banke

Nakon što je SDP-ov Gordan Maras otvorio pitanje povlaštenog kredita koji je ministar financija Zdravko Marić kao čelnik Nadzornog odbora HPB-a dobio u toj banci, Media servis provjerio je hoće li taj slučaj istražiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Čelnica Povjerenstva Dalija Orešković za Media servis rekla je da po službenoj dužnosti istražuju sve što se objavi čak i kad nema prijave. Međutim, u ovom slučaju neće moći ništa.

'Zakon o sprečavanju sukoba interesa stupio je na snagu 10. ožujka 2011. godine. Ako tada postupak nije već bio u tijeku, Povjerenstvo nema procesnu nadležnost ispitivati događaje koji su se dogodili prije tog datuma', objasnila je Orešković.

No Povjerenstvo će se ipak baviti Marićem. Na stolu imaju tri prijave protiv ministra financija zbog njegova prijašnjeg angažmana u Agrokoru.

'Povjerenstvo ima otvoren predmet o kojem će na jednoj od sljedećih sjednica raspravljati hoće li se pokrenuti postupak protiv ministra Marića', rekla je Dalija Orešković.

Sjednica bi se mogla održati u tjednu nakon 1. svibnja.