gašenje stranke

Orešković: Milanovićevi napadi zagađuju javni prostor i nikome ne koriste

02.11.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Čelnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković rekla je kako će se stranka ugasiti nakon spajanja sa strankom Pametno. Kazala je kako je to zbog Zakona o političkim strankama koji ne predviđa mogućnost fuzije dviju stranaka, odnosno spajanje dva pravna subjekta u jedan

Dalija Orešković u razgovoru za N1 rekla je kako još uvijek razmišljaju o novom imenu stranke, ali kako im to nije presudno već je bitan sadržaj i ljudi.

'Vjerujem da suradnja ovog puta itekako ide. Suradnja s Marijanom Puljak i Ivicom Relkovićem je jedno od ugodnijih iznenađenja na mom turbulentnom političkom putu. Ideja je tog kluba da posluži kao nekakva platforma za ujedinjenje stranka. Dug je to proces koji traži jako puno razgovora i jako puno kompromisa s ljudima', kazala je Orešković.

Komentirala je i predstojeće lokalne izbore, posebno s naglaskom na Zagreb.

'Dobro treba promisliti što to Zagrebu treba. To nije samo smjena Milana Bandića. Ja sam jedan od onih koji vjeruju da je Milan Bandić već sada gotov, ali da nam ovog trena prijete puno veće opasnosti loših kandidata s ove druge strane. Bojim se da bi nakon Bandića mogao doći netko drugi puno zloslutniji i koruptivniji od njega', rekla je te potvrdila da neće biti kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

'Nije lako promovirati u javnosti nove ljude. Mi kao relativno mala stranka nemamo toliki prostor da možemo pokazati svu kvalitetu kadrova koje mi imamo. Vjerujem da onog trena kad kampanja krene ćemo naći neki način da se moj rad poveže s osobom iza koje ćemo stati. Zna se da ja neću ići za gradonačelnicu Grada Zagreba. Mislim da smo mi potvrdili rejting kojeg smo ostvarili na parlamentarnim izborima. Mislim da je zadatak mene i Marijane da budemo perjanice ideja obavljajući funkcije u Hrvatskom saboru', ističe Orešković.

Kratko se osvrnula i na izjave Zorana Milanovića.

'Milanovićevi napadi apsolutno nikome ne koriste. Zagađuju i truju javni prostor. Mislim da koriste samo onim političkim elitama kojima je u interesu da na sljedeće izbore, koji god oni bili, izađe što manje birača. Na ovaj način se degradiralo sve što ima ikakav prizvuk bavljenja javnim poslovima i politikom', kazala je Orešković.