KONTRA MOSTA

Orešković: Karamarko će imati moju podršku!

27.05.2016 u 14:58

Bionic
Reading

Uoči telefonske sjednice Vlade, premijer Tihomir Orešković jasno je rekao kako prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko ima njegovu podršku, dodavši kako je uvjeren da će 'razum na kraju pobijediti'

'Karamarko će imati moju podršku. Danas slavimo 25 godina Oružanih snaga. Ti ljudi su se borili za demokraciju, a temelj demokracije su Ustav, zakoni i institucije. Mi još nismo čuli što su institucije rekle. Dopustite da rade svoj posao i da donesu neke odluke. Trebamo vidjeti što institucije imaju za reći. Previše se krvi prolilo za ovu demokraciju', rekao je Orešković na svečanosti povodom Dana Oružanih snaga.

Upitan kako može Vlada dalje funkcionirati kada on daje podršku Karamarku, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov i Mostovi ministri ne, Orešković je kazao: 'ova situacija nije dobra, to svi vidimo. Nadam se da ćemo naći solucije i da će razum pobijediti. Ova Vlada radi, pokrenuli smo reforme i ovo je loša poruka za investitore. Nadam se da će ovo skoro doći do kraja i da ćemo se početi baviti reformama. Razum će na kraju pobijediti, nadam se da neće gledati svoje interese nego interese građana. Interes je da Vlada opstane i da se počne raditi, a ne novi izbori'.

Na pitanje da prokomentira spekulacije o preslagivanju, Orešković je kazao: 'moja poruka predsjedniku Sabora bit će da to (op. a.: pitanje povjerenja Karamarku) što prije izglasa i da se što prije priča završi. Sutra ću biti s HDZ-om i nadam se da ćemo skoro doći do kraja i da će razum pokazati što je interes građana. Trebamo kao političari pokazati odgovornost, prioritet nam je Hrvatska'.

Na konstataciju da je ovime izabrao Karamarka, a ne Petrova, Orešković je kazao: 'to meni nije stvar koga si izabrao. Ja sam izabrao svoje principe. Ja stojim iza toga da institucije trebaju pokazati i štititi svaku osobu, i Vas i mene. Ako pokažu da je bilo sukoba interesa, možemo to komentirati'.