NAKON OPOZIVA

Orešković: Izbori su bolje rješenje od preslagivanja

16.06.2016 u 22:00

Bionic
Reading

Najbolje rješenje za Hrvatsku su izbori, poručio je sada već tehnički premijer Tihomir Orešković, netom nakon što mu je u Saboru izglasano nepovjerenje

'Žao mi je, došao sam s najboljim namjerama da pomognem našoj domovini. Svi smo u početku došli sa zajedničkim ciljevima i nadom da ćemo pokrenuti ekonomsku i gospodarsku situaciju te podignuti standard građanima. Nažalost, vidimo da komunikacija s pojedincima, u ovom slučaju s gospodinom Karamarkom, nije mogla funkcionirati. Danas smo bili tu i na kraju smo tu gdje jesmo. Hrvatsku sam u ovih nekoliko mjeseci, koliko sam bio premijer, dosta upoznao, upoznao dobre stvari i loše stvari. Vjerujem u ovu zemlju, imamo velik potencijal i nadam se da ćemo taj potencijal maksimalno pokrenuti', rekao je Orešković nakon što mu je izglasano nepovjerenje.

Iako je bilo spekulacija da će se politički aktivirati i nastaviti s Mostom, Orešković je kazao: 'Tu smo kao Vlada dok se ne formira nova Vlada -  osigurat ćemo sigurnost i na to ćemo se fokusirati.'

Nisam došao ovdje da se bavim politikom nego da pomognem svojoj zemlji, nastavio je Orešković.

Da bi se ovo moglo dogoditi, Orešković, priznaje, nije očekivao. 'Dođeš, imaš neko globalno iskustvo, a mislim da sam što se tiče ekonomskog i financijskog sektora imao puno pružiti. Nadao sam se da ću dobiti podršku od Karamarka. S Petrovom sam dobro surađivao. Mislili su da sam bliži Mostu nego HDZ-u, no to nije ništa drugo osim što smo surađivali. Petrov je došao, imao je ideje i razgovarali smo. Možda je to na kraju bio ključni problem', rekao je Orešković, poručivši da mu nije žao što se prihvatio ovog posla.

'Domoljub sam, volim izazove i ovo je iskustvo. Želim zahvaliti građanima koji su mi dali podršku. Malo jesam tužan jer mislim da smo mogli puno više napraviti, a ovaj tim je imao ogroman potencijal. Na kraju, kad gledamo rezultate, vjerujem da će Hrvatska imati dobru godinu zbog poduzetnika, zbog duha koji se vezano uz poduzetnike počeo buditi i da će stvari krenuti. Mogli smo s ovim timom puno učiniti, ali tu smo gdje jesmo', kaže Orešković.

Kazao je sutra neće biti sjednice Vlade, iako je ona najavljena, a ovaj vikend će se on osobno odmoriti i malo 'stati na loptu'.

'Oko SOA-e se dosta govorilo. Govorilo se da ću biti nekakva lutka. Čovjek sam koji ima 25-godišnje iskustvo u biznisu i kad trebam izabrati kadar, izabrat ću najkvalitetniju osobu. Imam svoje linije koje neću prijeći. Gospodin Markić je kvalitetna osoba i to je i pokazao. Zato smo ga ja i predsjednica zajedno izabrali', kazao je Orešković.

Upitan treba li na izbore ili u preslagivanje, Orešković je kazao: 'Mislim da izbori moraju biti solucija. Vidjeli ste svi stav Mosta i građani očekuju izbore - neka na kraju građani odluče.'