UBOJITA OBJAVA

Oreščanin o pljački Ine: 'Prema ovoj ekipi Ćaća izgleda kao sitan džepar. Pitanje je trenutka kada će netko propjevati'

28.08.2022 u 15:27

Bionic
Reading

Mega aferu u Ini komentirao je na Facebooku i Dražen Oreščanin iz Poslovne inteligencije, član Upravnog odbora Glasa poduzetnika i bivši kandidat za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK). Njegovu objavu, naslovljenu 'Vlada nakon krađe u Ini mora pasti', prenosimo u cijelosti

'To bi se dogodilo u svakoj normalnoj državi. Ova afera ne pokazuje samo nemar prema javnoj imovini i nefunkcioniranje sustava financijske kontrole i nadzora, nego je očito da se pljačka ovih razmjera ne može događati bez političke podrške s najviše razine.

Maltretiranje poduzetnika inspekcijama, kaznama, deseterostrukim cijenama energenata, suludom birokracijom s jedne strane, a krađa čega god se stigne u javnom sektoru s druge strane.

  • +18
Djelatnici USKOK-a dovode na pretres Josipa Šurjaka Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Pitanje je trenutka kada će netko iz lanca u ovoj zadnjoj pljački propjevati ili kada će novinari iskopati poveznicu prema zločinačkoj organizaciji i crnim fondovima.

Prema ovoj ekipi Ćaća izgleda kao sitan džepar, a Karamarko kao uzoran domoljub.

  • +9
Privođenje Škugora na ispitivanje Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac/Cropix

Svatko tko nakon toga u Saboru digne ruku kojom bi podržao ovakvu vladu je veleizdajnik.

Dolazi doba kada će štakori napuštati brod. Gledajte što će reći i napraviti Njonjo, on je indikator u kojem smjeru će krenuti frka. Ako netko prima oklade, ja bih stavio neku kunu na (tć)-a', napisao je Dražen Oreščanin.

U međuvremenu, 24sata je otkrio da je Damir Škugor, direktor Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom, koji je pod sumnjom USKOK-a da je prao novac te proizveo višemilijunsku štetu, član HDZ-a od 2006. godine. Zagrebački HDZ sada će pokrenuti postupak protiv Škugora pred stranačkim sudom časti.