podrška s juga

Orepić u Osijeku pustio filmić s Vlade i secirao mentalitet balkanskih grabežljivaca

16.05.2017 u 13:12

Bionic
Reading

Donedavni ministar unutarnjih poslova, a sada Mostov saborski zastupnik Vlaho Orepić u Osijek je došao podržati stranačke kolege i Miroslava Šimića kao kandidata za gradonačelnika. Susret je počeo videoisječkom sa sjednice hrvatske Vlade na kojoj su trojica Mostovih ministara glasala za smjenu ministra financija Zdravka Marića

'Iako je sve rečeno ovim podizanjem ruke, tu sam zato što sam čvrsto odlučio podržati ljude koji su se usudili mijenjati mentalitet balkanskih grabežljivaca, koji su se usudili mijenjati i definirati jasna i normalna pravila igre, a koja će biti prihvatljiva za sve stanovnike Hrvatske', rekao je Orepić u Osijeku, napominjući kako je važno osvijestiti trenutno političko stanje u kojem se nalazi Hrvatska.

'Htio to netko priznati ili ne, u Hrvatskoj je uzurpirana vlast ovakvim potezom. Točka', dodao je on te nastavio:

'Da je samo Plenković rekao - napišite prijedlog za razrješenje Hrvatskom saboru, koji jedini ima mandat da definira mandat ministara, onda bih skinuo kapu i rekao 'to je to'. No ima raznih vrsta pobjeda. Ima normalnih pobjeda u sportu, politici, gdje postoji jasan sustav vrijednosti - kada izgubite, čestitate na časnoj pobjedi. No ima i nekih Pirovih pobjeda, koje se ne moraju objašnjavati, a ima i Plenkovićeva pobjeda. Ovo je Plenkovićeva pobjeda', rekao je Orepić, dodajući kako se ne smiju prihvatiti pravila igre 'koju oni trenutno žive' te da njihovo djelovanje ne smije biti u skladu s djelovanjem 'balkanskih grabežljivaca'.

'Ne smijemo stvarati neprijatelje'

'Ne smijemo stvarati neprijatelje u ljudima oko nas u kojoj god stranci bili, kome god pripadali. Moramo jednostavno davati životna rješenja. Usudili smo se definirati i zorno objasniti što se događa u vrhu političke vlasti i to predstaviti narodu te ne stvarati neprijatelje, nego svojim radom, ponašanjem i kulturom, koja će biti daleko iznad ove nekulture, usmjeriti se novoj Hrvatskoj', poručio je Orepić.  

Mostov kandidat za osječkog gradonačelnika Miroslav Šimić dodao je kako se imaju priliku pohvaliti kolegama koji su sačuvali hrvatske institucije i obraz te da je ponosan na njih, kao i na stranačke kolege, saborske zastupnike.