južnije od mađarske

Orban: Od 1. rujna nema više odlaska na more u Hrvatsku

24.08.2020 u 14:34

Bionic
Reading

Hrvatska pokušava spasiti svoju turističku sezonu pa nam redovno šalju svoje podatke, a oni ne izgledaju puno bolje od napisa iz medija, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru za mađarski radio

'Situacija se u većini država pogoršava u usporedbi s Mađarskom. Upozorenje da uvoz zaraze predstavlja najveću prijetnju Mađarskoj ne samo da je valjano, već i valjanije nego prije. Točno je da traje ljeto i da su ljudi na odmoru, ali će ono uskoro biti gotovo i počet će škola, a za obitelj je najvažnije da škola i vrtić normalno funkcioniraju', objasnio je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru za mađarski radio, prenosi Večernji list.

Orban je dodao kako se ne želi miješati u 'osobne odabire životnog stila, navika i planova odmora Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom' zamolio je sve da ne organiziraju putovanja ili rezerviraju odmor u državama južnije od Mađarske jer da će od 1. rujna biti uvedena ograničenja na putovanja u države koje se nalaze južno od Mađarske, a među kojima je i Hrvatska.

Mađarski premijer napomenuo je kako se u ocjeni situacije u pojedinim zemljama, pa i Hrvatskoj, ne vode medijskim informacijama, već su uspostavili izravan kontakt s Austrijancima i Hrvatima.