SERIJA KRAĐA U SPLITU

Optužnica protiv kradljivaca auta rent-a-cara

19.04.2011 u 20:36

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv 27-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina kojeg s još četiri osobe tereti za seriju krađa automobila u vlasništvu rent-a-car agencija tešku gotovo 600.000 kuna, izvijestilo je Državno odvjetništvo

Okrivljene se tereti da su nabavili lažne dokumente na ime slovenskog državljanina Stefana Jurcana, s kojima su od 13. do. 18. veljače ove godine u osam navrata od Makarske do Zagreba iznajmljivali vozila u rent-a-car agencijama, praveći se da će ih vratiti do ugovorenog roka.

No, vozila nikad nisu vratili već su ih prevezli u Bosnu i Hercegovinu gdje su ih prodali nepoznatim osobama. Time su rent-a-car agencije oštetili i svoje financijsko stanje poboljšali za 566.000 kuna.

Protiv 27-godišnjeg G.M. koji ima prebivalište u Zagrebu predloženo je produljenje pritvora u kojem je od 20. ožujka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od bijega.

Policija ga je uhitila nakon raspisane tjeralice tijekom redovitoga nadzora na cestama.

Ostali okrivljeni, među kojima su trojica bosansko-hercegovačkih državljanina G.N., D.P. i M.J. i jedan hrvatski D.P., još su nedostupni hrvatskim pravosudnim vlastima.

Tužiteljstvo petorku tereti za krivotvorenje isprave i prijevaru.