DILALI HEROIN

Optužnica protiv Fanfijeve skupine

06.11.2009 u 19:14

Bionic
Reading

Uskok je danas na Županijskome sudu u Splitu podigao optužnicu protiv desetorice hrvatskih državljana koje se tereti da su se od početka 2008. do svibnja 2009. na području Splitsko-dalmatinske županije- radi pribavljanja znatne protupravne koristi - povezali u zajedničko djelovanje radi nabave, spremanja i prodaje većih količina kokaina, priopćeno je na stranicama DORH-a

Riječ je o tzv. Fanfijevoj skupini, nazvanoj po nadimku prvooptuženoga Jakše Marasovića. Jakša i njegov sin Milivoj Marasović, priopćio je DORH ne navodeći imena optuženih, nego samo njihove inicijale, nabavljali su od zasad nepoznate osobe kokain koji su skrivali u blizini obiteljskih kuća u Dugopolju i Duilovu.

Joško i Milivoj Marasović od 18. rujna 2008. do 9. svibnja 2009. šestorici optuženika isporučili su u nekoliko puta najmanje 1,6 kilograma kokaina, koji su oni zatim prepakiravali u paketiće od 0,7 do 0,9 grama i prodavali krajnjim korisnicima po cijeni od 400 do 500 kuna. Milivoj Marasović pripremao je drogu za zadnju dvojicu optuženika u skladu s dogovorom i narudžbama. Dio novca od prodaje droge optuženici su zadržavali za sebe, a dio su davali Jošku Marasoviću, koji je dobiveni novac dijelio s Milivojem. Novcem od prodaje droge otac i sin su, kako se navodi, kupovali plovila, automobile i motocikle.

Na taj su način okrivljenici prodajom droge pribavili imovinsku korist od najmanje 972.000 kuna. Za osmoricu optuženika predloženo je produljenje pritvora.