ČEHOKOVA ŽALOPOJKA

'Optužili su me da sam četnik, kriminalac i gay!'

11.02.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Danas u Varaždinu vidimo nesvakidašnji i sasvim nedemokratski način ne samo političkog obračuna i razračunavanja, nego i progona kakav nije zabilježen u Hrvatskoj, istaknuo je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok osvrćući se na napise o prijavama koje su podnijete u vezi pojedinih gradskih projekata, prvenstveno interventnom zbrinjavanju komunalnog otpada

'Projekt mehaničko-biološke obrade otpada, koji su pohvalili svi stručnjaci, nastoji se bez argumenata napuhati u aferu koja bi trebala biti ključno mjerilo poštenja i sposobnosti rada gradske vlasti. Takav pokušaj je i pomalo nebulozan jer su, uz ostalo, iza njega stali vijećnici svih stranaka, od HSLS-a, HDZ-a, SDP-a, HSU-a i HSS-a, izuzev HNS-a, upozorio je Čehok.

Podsjetio je da je Gradsko vijeće podržalo sve aktivnosti varaždinskih poglavara oko projekta zbrinjavanja 60 tisuća tona komunalnog otpada koji je odložen na samom ulazu u Varaždin.

'Ako Gradsko vijeće i ostala sva tijela prihvate projekt koje zajedno vode naša komunalna tvrtka Varkom i privatni partner VIS, onda je ispod svake razine da vijećnici HNS-a šalju neargumentirane prijave USKOK-u, blate svoj grad i stvaraju lošu klimu oko njega. Na neki način žele reći da su svi ostali vijećnici, njih 27, bedaki, lopovi ili kriminalci koji podržavaju kriminalne radnje. Zar je to moguće?', zapitao je Čehok i naglašava da je sve napravljeno u skladu sa zakonom.

Iako u varaždinskom HNS-u nisu danas htjeli potvrditi da su njihovi članovi podnijeli prijavu u vezi s projektom interventnog zbrinjavanja smeća, Čehok tvrdi da su upravo oni to učinili, iako su se neki od vijećnika HNS-a usprotivili potpisivanju prijave.

'HNS je to najavio još prošle jeseni na gradskom vijeću. Protiv mene je podnijeto desetak prijava,  gotovo sve što je u gradu rađeno nekima je sumnjivo. Nemam

HNS: To su besmislice

Predsjednik varaždinskog HNS-a Goran Habuš i gradski vijećnik HNS-a Vlado Vlašić očitovali su se na Čehokove tvrdnje da su prijavu protiv njega podnijeli gradski narodnjaci zbog osobne netrpeljivosti te političkog revanšizma, odnosno posljedica razlaza između varaždinskog gradonačelnika i predsjednika HNS-a Radimira Čačića.

'Takva interpretacija predstavlja apsolutno licemjerje te omalovažavanje svih članova HNS-a, ali i cjelokupne javnosti, posebice ako se uzme u obzir činjenica da imena podnosioca nisu nigdje objavljena te da je zadnjih godinu dvije protiv Čehoka podneseno više kaznenih prijava. Tko god da je pisao ovu kaznenu prijavu, pisao ju je u ime svih onih koji danas sjede u Gradskom vijeću i pritisnuti stranačkom stegom ili osobnim interesom dižu ruke i za ono s čime se ne slažu', rekao je Habuš, napominjući da će vrijeme pokazati tko je u pravu.

ništa protiv prijavljivanja na koje svatko ima pravo ukoliko raspolaže valjanim argumentima, a ne s lažima i neistinama, a k tome izlaze u javnost daleko prije pokretanja istrage koje uopće nema niti vidim razloga za nju. Tako se, koliko čujem od ljudi iz HNS-a, u prijavi govori o udruživanju u nekakvu zločinačku organizaciju s dvadesetak ljudi. No, za HNS, čiji me čelnik već prozvao četnikom, nisam sada i kriminalac, nego i gay koji je u ljubavnoj vezi sa sudionikom projekta', istaknuo je Čehok.

Čehok u HNS-u i Varaždinskoj županiji vidi prave krivce za veliki problem oko zbrinjavanja smeća jer ne daju nikakva rješenja, a sada kada je Varaždin pred kvalitetnim rješenjem, želi ga se po svaki cijenu zaustaviti.

'Zašto je prijava, koja je prije podnijeta, baš sada izašla u javnost, vjerojatno treba tražiti odgovor u tome što se dogodilo predsjedniku HNS-a. Jednostavno, želi se skrenuti pozornost na nešto drugo. Nakon nesreće pod takvim okolnostima i s tako tragičnim posljedicama, i u najrudimentarnijim demokracijama političar bi podnio ostavku', zaključio je Čehok.