SLUČAJ INDEKS

Optuženi profesor proplakao u sudnici

29.06.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Odgajali su me baka i djed, u tradicionalnom duhu i gnušam se radnji za koje me se tereti. Sve sam u životu sam postigao. Ovaj me postupak potresao, imam PTSP i posjećujem psihijatra. Spreman sam i podvrći se poligrafu, plakao je danas Dražen Kovačević (40), profesor FPZ-a, optužen za sređivanje ispita iz računalstva studentu M. M. kojemu je 'visila' godina

ZAGREB - Kovačević  je naricao pred sudskim vijećem i tvrdio da nije kriv, piše Večernji list. USKOK ga, kaže, optužuje za primjenu bolonjskog procesa, jer ga ne razumiju.

Nakon što je ispitano dvoje svjedoka, Kovačević je danas poželio iznijeti obranu, no nije želio odgovarati na pitanja. Ponovio je iskaz koji je dao ranije istražnom sucu i dodao da Mladena Budora, glavnog posrednika između profesora i studenata, nije poznavao (kao ni Zlatka Radoševića).

U točki sedam optužnice navodi se da je drugi profesor, Radošević, preko nepoznate osobe kod Kovačevića, omogućio da se Marku Mihaljeviću upiše ocjena dobar na roku od 10. srpnja. Od Radoševića je to zatražio Budor, u dogovoru s Mihaljevićem koji je taj predmet već dva puta pao. Student nije, tvrdi USKOK, otišao ni na pismeni ni na usmeni.

'Na dan 15. srpnja Mihaljević je bio kod mene u kancelariji na usmenome. U kancelariju je tada ušao profesor Zdravko Toš, a bila je i moja supruga, prof. Branka Kovačević. Toš je tražio da idemo na kavu, ali sam odbio jer sam imao taj ispit. Nisam to do sada spominjao jer sam mislio da će pisani dokumenti biti dovoljni da potvrde moju nevinost', prepričao je Kovačević.

Iskaz je danas dao i asistent Ivana Bošnjaka, Pero Š. (33): 'Dobili smo popis studenata okrivljenih u postupku, njih osam-devet pa sam ih išao provjeravati. Poznata su mi imena dvoje studenata jer sam ih išao provjeravati nakon što je profesor Bošnjak pritvoren -kazao je. Sve je doznao iz medija'.