ODMOR NA RAČUN GRADA

Optuženi Butković: Nisam znao da Širac ljetuje s obitelji

23.09.2014 u 22:22

Bionic
Reading

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković danas je na suđenju u kojem ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti iznio svoju obranu i ponovno rekao da se ne osjeća krivim, a sudac Saša Cvijetić najavio je izricanje presude za četvrtak, 25. rujna

Suđenje Olegu Butkoviću, kojega se se tereti da je zlorabeći dužnost gradonačelnika 2009. platio sedmodnevni boravak u hotelu tadašnjem zamjeniku generalnog direktora Hrvatskih voda Siniši Šircu i njegovoj obitelji, počelo je u veljači na Županijskome sudu u Rijeci. Drugooptuženi Siniša Širac tereti se za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Po optužnici Uskoka, Butkovića se tereti da je protuzakonito novcem grada Novog Vinodolskog platio račun od 33.972 kune za sedmodnevni boravak Širca i njegove obitelji u hotelu.

Širac je sa suprugom i djecom u hotelu 'Novi Spa & Resorts' boravio od 5. do 13. kolovoza 2009., a račun od 29. listopada plaćen je iz gradskog proračuna u studenome te godine.

Butković je danas rekao da je njegov motiv za pozivanje Širca na Ružicu Vinodola, a zatim i za Dan domovinske zahvalnosti, bila želja da se učini nešto korisno za grad te kako je odluka o tome i o sastanku na kojem je bio i Širac donesena na gradonačelnikovu kolegiju na prijedlog čelnika gradskog komunalnog društva.

Istaknuo je da Širca otprije nije poznavao i da nema drugih interesa u vezi s njime. Dodao je da račun na teret gradske uprave ne bi bio plaćen da znao da je Širac poveo i obitelj

Opovrgnuo je navode člana Uprave hotela 'Novi Spa & Resort' Gordana Širole, koji je prije nekoliko mjeseci svjedočio da ga je početkom kolovoza 2009. nazvao Oleg Butković ili njegov otac Srećko i pitao ima li slobodnih apartmana radi rezervacije te da mu je spomenuto ime Siniše Širca. Širola je tada rekao da je poziv primio, zapisao i proslijedio, a račun je, po dogovoru, ispostavljen gradu Novom Vinodolskom.

Butković je danas opovrgnuo da su on ili njegov otac, koji nema ništa s radom gradske uprave, zvali Širolu radi smještaja gostiju.

Oleg Butković (HDZ) gradonačelnik je Novog Vinodolskog u trećemu mandatu.