NOŽEM U PRSA

Optužen zbog ubojstva policajca u Kijevu

16.09.2013 u 14:31

Bionic
Reading

Šibensko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 61-godišnjeg Stjepana Cerovšeka koji je krajem lipnja u Kijevu kod Knina nožem u prsa ubio policajca Antu Grabića i ranio njegova kolegu Joška Velića Grgića, a Županijski sud produljo mu je istražni zatvor.

Policajci su u njegovoj kući intervenirali zbog obiteljskog nasilja, a Cerovšek ih je, u alkoholiziranom stanju, napao na dvorištu kada su ga pokušali odvesti u postaju.

Brutalan zločin dogodio se 28. lipnja oko 20 sati kada je Cerovšek, kako bi izbjegao uhićenje, zabio nož u prsa policajcu koji je potom preminuo na putu do bolnice i krenuo na njegova mlađeg kolegu zadavši mu više ubodnih rana po rukama.

U tužiteljstvu tvrde da je na obojicu policajaca nasrnuo s namjerom da ih ubije pa je osim za ubojstvo Ante Grabića optužen i za pokušaj ubojstva njegova kolege.

Cerovšek je nakon zločina pobjegao iz svog dvorišta, a uhićen je tek kada ga je opkolilo pojačanje iz kninske policijske postaje. Prema pisanju medija on je i od ranije bio poznat zbog obiteljskog nasilja, a u Kijevo je doselio iz Hrvatskog zagorja sa suprugom i troje djece.

Nakon zločina Sindikat policije Hrvatske zatražio je izmjenu propisa o policijskom postupanju i uvođenje doživotnog zatvora za ubojstvo policajca. Upozoravali su i da policajaca nema dovoljno, da nisu dovoljno obučeni i adekvatno opremljeni te su zatražili odgovornost jer su na intervenciju obiteljskog nasilja poslani granični policajci.