POGINULI MAJKA I SIN

Optužen vozač koji je na Trešnjevci usmrtio dvoje ljudi

30.09.2011 u 18:20

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće, priopćio je DORH.

Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se 1. rujna kada su se na Trešnjevci sudarili Porsche Cayenne dubrovačkih registarskih oznaka za čijim je upravljačem bio M. G. (56) i koji je na mjestu usmrtio nesretnu ženu i njezina sina te Audi A8 Quattro zagrebačkih registarskih oznaka.

Vozača Porschea tereti se da je automobilom vozio brzinom od najmanje 74,1 km/h unatoč ograničenju od 50 km/h. Došao je do križanja s Nehajskom i Okićkom ulicom te, svjestan da ugrožava druge sudionike u prometu, ušao u križanje nastavivši vožnju ravno iako mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Na bočni dio njegova automobila tada je naletio Audi koji je u križanje ušao na zeleno svjetlo.

Porsche Cayenne zanio se stražnjim dijelom udesno, odnosno prešao desnim kotačima na sjeverni nogostup gdje je udario u stup javne rasvjete pa u kontejner za staklo i zatim u stražnji lijevi dio Renault Clija koji je bio parkiran na nogostupu. Tada je Porsche naletio na dvoje pješaka koji su zadobili brojne višestruke ozljede od kojih su preminuli na mjestu događaja. Predloženo je produljenje istražnog zatvora okrivljeniku, dodaje se u priopćenju.