DO STANA PRORAČUNSKIM NOVCEM

Optužen predsjednik vlade Federacije BiH

17.04.2009 u 17:51

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Sarajevu podignulo je u četvrtak optužnicu protiv predsjednika vlade Federacije BiH Nedžada Brankovića i jednog od njegovih preteča na tome položaju Edhema Bičakčića zbog kupnje Brankovićeva stana u središtu Sarajeva proračunskim novcem toga entiteta, priopćeno je u petak

SARAJEVO - 'Kupnjom stana počinili su kažnjivo djelo zloporabe položaja ili ovlasti', priopćeno je iz ureda glavnoga sarajevskog županijskog državnog odvjetnika Branka Šljivara

U priopćenju se dodaje da je u početku 2000. tadašnji premijer Bičakčić u dogovoru s Brankovićem, koji je tada bio direktor tvrtke 'Energoinvesta', dodijelio stan u vlasništvu Željeznice BiH iako federalna vlada nije raspravljala o donošenju takve odluke.

Državno odvjetništvo smatra da je Bičakčić nezakonito rasporedio proračunski novac u 2000. za stambena pitanja djelatnika u tijelima zakonodavne, izvršne i državne sudbene vlasti, među kojima je bio i Branković.

Branković i Bičakčić oštetili su tvrtku 'Energoinvest' za 150.000 maraka (oko 600.000 kuna) i federalni proračun za 114.000 maraka, smatra državno odvjetništvo.