A HTIO GA SAMO PRESTRAŠITI

Optužen jer je zapalio oca

01.08.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Zbog toga što je prouzročio smrti iz nehaja Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv 27-godišnjaka

Okrivljenika se tereti da je 14. svibnja ove godine u dvorištu obiteljske kuće polio benzinom košnice s pčelama prijeteći izazivanjem požara da bi zastrašio svog oca F. L. koji je također bio poprskan benzinom. U naguravanju koje je uslijedilo upalio je plastični upaljač olako držeći da neće izazvati plamen. Međutim izazvao je zapaljenje benzina na gornjem dijelu očeva tijela koji je zadobio opsežne opekline uslijed kojih je preminuo 20. svibnja.

Međimurska policija izvijestila je 15. svibnja da je dan ranije u Gardinovcu 57-godišnjak u vrtu točio benzin u motornu pilu, pri čemu nije dobro zavrnuo poklopac spremnika goriva, pa se polio benzinom po odjeći i rukama prilikom pokušaja paljenja motorne pile.

'Kad je zapalio cigaretu, zapalile su se benzinske pare koje su hlapile s njegovih ruku i odjeće, a požar mu je zahvatio i odjeću. U pomoć mu je priskočio sin koji je s njega strgnuo zapaljenu majicu i ugasio vatru', navela je policija.

Vozilom Hitne medicinske pomoći ozlijeđeni je najprije prevezen u čakovečku Županijsku bolnicu u kojoj je utvrđeno da je zadobio po život opasne opekline trupa, glave i ruku, nakon čega je prevezen na liječenje u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.