GDJE I KAKO VOZITI?

Oprez u prometu: Snijeg zameo Gorski Kotar, Istru i Primorje

21.02.2013 u 20:12

Bionic
Reading

Vozi se otežano zbog snijega u Gorskome kotaru, Istri, mjestimice u Hrvatskom primorju, gdje puše i bura ili jak vjetar, izvijestio je večeras u 18 sati Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog bure, dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u smjeru Rijeke smiju voziti samo osobna vozila. Obilazak za ostala vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom D3 kroz Gorski kotar uz obveznu zimsku opremu. U smjeru Zagreba autocestom A6 prometuju sva vozila.

Na Jadranskoj magistrali D8 između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zimski su uvjeti, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo1 u smjeru Rijeke te na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3. U Istri obavezna je zimska oprema na području Pazina, Tinjana, Karojbe, Svetog Petra u Šumi, Gračišća, Cerovlja, Lupoglava, Učke i Ćićarije te na državnoj cesti D21 Baderna-Ponte Porton i županijskoj ŽC5041 Kukci-Vižinada.

Autocesta A1 otvorena je za sva vozila. U Slavoniji i dijelu Dalmacije kolnici su mokri i skliski od kiše. Jak vjetar puše na Riječkoj obilaznici na mostu Rječina. Snijeg nošen vjetrom povremeno pada i na Krčkom mostu.

Na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja i Otočca, proglašeni su zimski uvjeti. Pojačan je izlazak vozila na graničnom prijelazu Slavonski Brod. U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska.