LOV NA MIGRANTE

Oprez! Slovenska policija zbog ljepšeg vremena pojačava kontrolu na granici s Hrvatskom, upozoravaju da zbog korone među ilegalcima ima sve više Hrvata

02.04.2021 u 13:04

Bionic
Reading

Slovenska policija najavila je kako će od petka, zbog poboljšanja vremenskih uvjeta na balkanskoj migrantskoj ruti te povećanja broja migranata i organizatora ilegalnih prelazaka na ovoj ruti, pooštriti kontrolu vanjske šengenske granice s Hrvatskom

Uz redovite ophodnje, policija će koristiti specijalizirane jedinice i raspoloživa tehnička sredstva, a pomagat će im i vojska, kaže se u priopćenju na stranicama slovenskog MUP-a.

Slovenska policija ističe kako je od početka ove godine otkrila 1108 migranata koji su protuzakonito ušli u Sloveniju, a najviše ih je iz Afganistana (244), Bangladeša (172) i Turske (132).

  • +19
Migrantski kamp Lipa u BiH Izvor: EPA / Autor: FEHIM DEMIR

Zbog smanjenja broja kontrolnih točaka za nadzor epidemije Covida-19 otkriven je i značajan udio hrvatskih građana (103) koji su ilegalno prešli državnu granicu, kaže policija.

U spomenutom je razdoblju policija zabilježila i 52 kaznena djela zabranjenog prelaska državne granice ili teritorija iz članka 308. Kaznenog zakona i podnijela kaznene prijave nadležnim tužiteljstvima protiv 54 osumnjičenika. Prevladavaju građani Slovenije, Kosova, Hrvatske te Bosne i Hercegovine, zaključuje se u priopćenju.